close

√ Soal Vocabulary Bahasa Inggris Sd Kunci Jawaban

Daftar Isi [Tutup]

    Soal Vocabulary Bahasa Inggris SD & Kunci Jawaban – Kosakata merupakan hal penting yang harus dipahami oleh seseorang yang hendak mencar ilmu dan menguasai suatu bahasa. Dengan menguasai kosakata, kita akan gampang mengutarakan apa yang kita pikirkan atau apa yang kita mau dalam suatu bahasa. Mempelajari kosakata haruslah semenjak dini semoga perbendaharaan kosakata kita bagus. Berikut yakni soal kosakata (vocabulary) Bahasa Inggris SD.


    Choose the correct answer from the direction a, b, c, or d.


    1. A part of body that is used to see something is … .

    a. Eyes

    b. Ears

    c. Hands

    d. Legs


    2. Wina went to a dentist because her … were in pain.

    a. Stomach

    b. Foot

    c. Teeth

    d. Hand


    3. Dina … the dancing competition. She is very happy.

    a. Gets

    b. Loses

    c. Takes

    d. Wins


    4. A: Can you help me?

    B: Yes, what can I help you?

    A: Please … these books to my table in the office.

    B: Yes, Sir.

    a. Bring

    b. Take

    c. Read

    d. Give


    5. Bino’s bicycle is broken. He is very … now.

    a. Happy

    b. Excited

    c. Sad

    d. Scary


    6. The test was very … for Indah. She got 100 for her score.

    a. Difficult

    b. Easy

    c. Hard

    d. Expensive


    7. The students … in the school from Monday to Saturday.

    a. Study

    b. Play

    c. Sleep

    d. Work


    8. Kinan did not take her breakfast. She is feeling … now.

    a. Sad

    b. Angry

    c. Happy

    d. Hungry


    9. Dinda : Wow you have a new hat. It is so fit in your …

    Nita : Yes, thank you. I like my new hat.

    a. Feet

    b. Head

    c. Ear

    d. Finger


    10. The horse runs so … .

    a. Slow

    b. Cute

    c. Fast

    d. Small


    11. The color of the butterfly is very … .

    a. Beautiful

    b. Small

    c. Big

    d. Fast


    12. Jimmy breaks Nio’s new phone. Nio feels very … .

    a. Hungry

    b. Angry

    c. Noisy

    d. Happy


    13. My little brother is hungry, so I … a meal for him.

    a. Save

    b. Help

    c. Make

    d. Drink


    14. Intan : I have two dresses, blue and pink. Which one is good for Via’s birthday?

    Fina : Umm.. I think the pink one is good.

    Intan : Okay, I will … the pink dress.

    a. Break

    b. Throw

    c. Wash

    d. Wear


    15. The whiteboard is very … . The teacher asks me to clean it.

    a. Clean

    b. Dirty

    c. High

    d. Cheap


    16. My family and I want to go to London from Indonesia by …

    a. Plane

    b. Bicycle

    c. Motorcycle

    d. Train


    17. Alex did not … hard last night, so he did not pass the exam.

    a. Work

    b. Sleep

    c. Play

    d. Study


    18. The students have flag ceremony on … .

    a. Monday

    b. Saturday

    c. Thursday

    d. Sunday


    19. At the beach, we can see seagull, seashells, people with their children, water, and … .

    a. Factory

    b. Television

    c. Sofa

    d. Sand



    style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
    data-ad-client="ca-pub-9290406911233137"
    data-ad-slot="2698768695">


    20. A lion is … , but an elephant is bigger than a lion.

    a. Small

    b. Big

    c. Short

    d. Tall


    21. Sugar is sweet, but honey is … than sugar.

    a. Saltier

    b. Spicier

    c. Sweeter

    d. Bitter


    22. Danu is a … teacher. Every student loves him so much.

    a. Kind

    b. Scary

    c. Arrogant

    d. Stingy


    23. A nurse is working in the … .

    a. Train station

    b. Cinema

    c. School

    d. Hospital


    24. Shinta : Do you have a … ?

    Shopkeeper : Yes, we do. The fruit section is right there.

    a. Red book

    b. Red apple

    c. Red bag

    d. Red plate


    25. I think this soup is very … . You put too many salt.

    a. Sweet

    b. Sour

    c. Salty

    d. Bitter


    26. The tea is not sweet. I need some … .

    a. Salt

    b. Sugar

    c. Pepper

    d. Jam


    27. There are so many chillies in this meal. It is so … .

    a. Salty

    b. Sweet

    c. Spicy

    d. Sour


    28. The red dress is the … among the others in this shop.

    a. Most beautiful

    b. More beautiful

    c. Beautifuler

    d. Beautifulest


    29. An ant is … than a butterfly.

    a. Big

    b. Bigger

    c. Small

    d. Smaller


    30. I think this meal is … than the other one. You put too much salt.

    a. Saltier

    b. Salter

    c. Sweeter

    d. Sweet


    Kunci Jawaban:


    1. A

    2. C

    3. D

    4. A

    5. C

    6. B

    7. A

    8. D

    9. B

    10. C

    11. A

    12. B

    13. C

    14. D

    15. B

    16. A

    17. D

    18. A

    19. D

    20. B

    21. C

    22. A

    23. D

    24. B

    25. C

    26. B

    27. C

    28. A

    29. D

    30. A


    Demikianlah soal kosakata (vocabulary) Bahasa Inggris SD. Semoga soal tersebut sanggup membantu teman – teman semua dalam meningkatkan perbendaharaan kosakata kalian. Terima kasih.


    Baca Juga:


    Kata-Kata Mutiara Bijak Bahasa Inggris & Artinya

    Contoh Soal Reading Comprehension Narrative Text & Kunci Jawaban

    4 Contoh Berita Acara dalam Bahasa Inggris



    Sumber https://www.kakakpintar.id