Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

√ Pola Soal Bahasa Inggris Kelas 2 Sd Semester 2 Dan Jawaban

Konten [Tampil]

Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 2 SD Semester 2 – Silakan kerjakan latihan soal berikut, untuk meningkatkan kemampuan bahasa Inggris kalian semua.


I. Choose the Correct Answer by Crossing (X) a, b, or c!


1. Alika : Hi Adi. How are you today?

Adi : . . . . . ., How are you Alika?


The correct answer is…


a. Hi Alika.

b. Good morning.

c. I’m fine. Thank you.


2. Joan meet his father in the afternoon. She should says . . .


a. Good morning

b. Good Afternoon

c. Good day!


3. Good Night should say in the . . .


a. Night, before sleep

b. Afternoon, before sleep

c. morning, before go to school


4. How are you. In Indonesia means . . .


a. Selamat Pagi

b. Apa kabar

c. Selamat berjumpa


5. I’m fine. In Indonesia means . . .


a. Terimakasih

b. Tidak apa2

c. Saya baik-baik saja


6. We hold something with our . . . (tangan)


a. hands

b. arms

c. leg


7. We kick the ball with our. . .


a. leg

b. arm

c. foot


8. We have 10 ….. (jari tangan)


a. toes

b. fingers

c. foot


9. The highest part of our body is. . . .(kepala)


a. foot

b. head

c. chest


10. A mask is put on our . . . (wajah)


a. face

b. ear

c. head


11. Today is Monday. 3 days later is . . .


a. Tuesday

b. Wednesday

c. Thursday


12. Today is Sunday. Yesterday was . . .


a. Sunday

b Friday

c. Monday


13. Our school held Flag Ceremony every . . . .


a. Monday

b. Sunday

c. Friday


14. Tuesday – Wednesday – . . . . .- Friday.


a. Saturday

b. Sunday

c. Thursday


15. 12 + 11 = . . . .


a. twenty

b. twenty two

c. twenty three


16. 30 – 4 = . . . .


a. twenty six

b. twenty nine

c. twenty five



style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
data-ad-client="ca-pub-9290406911233137"
data-ad-slot="2698768695">


17. 17 + . . . = 25


a. nine

b. six

c. eight


18. eleven plus fifteen equal to . . .


a. 25

b. 26

c. 27


19. We can borrow a book in school . . .


a. canteen

b. office

c. library


20. We buy some snacks in the . . . .


a. canteen

b. class

c. library


21. The students play in the . . .


a. canteen

b. school yard

c. class


22. We can meet the teacher in the . . .


a. school yard

b. teacher office

c. canteen


23. An animal long trunk is. . . .(gajah)


a. elephant

b. cow

c. dog


24. An animal produce milk is . . .


a. elephant

b. bird

c. cow


25. An animal that like flowers . . .


a. butterfly

b. monkey

c. cat


II. Translate into English!


26. Dua puluh lima = . . . .

27. Dua puluh enam = . . .

28. Kuda = . . . .

29. Seekor Monyet = . . . .

30. Dua ekor tikus = . . . . .

31. Banteng = . . . .

32. Selamat Sore = . . .

33. Tante = . . .

34. Sepupu = . . .

35. paman = . . .


III. Answer in English Correctly!


36. The father of father is . . . .(kakek)

37. The mother of mother is . . . (nenek)

38. The animal live in the water is . . . (ikan)

39. The king of the jungle is . . . (harimau)

40. twenty seven minus six is equal to . . . .


Key Answer


1.C 11.C 21.B

2.B 12.B 22.B

3.A 13.A 23.A

4.B 14.C 24.C

5.C 15.C 25.A

6.A 16.A

7.C 17.C

8.B 18.B

9.B 19.C

10A 20.A


26. Twenty Five 31. Bull

27. Twenty six 32. Good Evening

28. Horse 33. Aunt

29. A monkey 34. Cousin

30. Two mice 35. unlce

36. Grandfather

37. Grandmother

38. Fish

39. Tiger

40. Twenty one



Sumber https://www.kakakpintar.id