Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

√ Pola Soal Bahasa Inggris Sd Kelas 2 Semester 1 Dan Jawaban

Konten [Tampil]

Contoh Soal Bahasa Inggris SD Kelas 2 Semester 1 – Berikut terdapat latihan soal Bahasa Inggris untuk kelas 2 SD lengkap dengan kunci jawabannya.


I. Choose the Correct Answer by Crossing (X) a, b, or c!


1. We meet Mr. Andro in the morning. We should say. . .


a. Good morning

b. Good afternoon

c. Good night


2. My father goes to work in the . . . . (pagi)


a. afternoon

b. morning

c. evening


3. I go to bed in the . . .(malam)


a. afternoon

b. evening

c. night


4. This is my father. …. name is Mr. Dwark.


a. her

b. his

c. my


5. This is my aunt. …. name is Mrs. Anita.


a. her

b. his

c. my


6. ….. name is Loki. I am a student.


a. her

b. his

c. my


7. we should wear a …. in our head.


a. shirt

b. hat

c. tie


8. Ani wears her . . . before she sleep.


a. shirt

b. skirt

c. pajamas


9. In the school, we have to wear black . . .


a. shoes

b. skirt

c. shirt


10. Elementary school wear a red . . . .


a. pants

b. trousers

c. shirt


11. A : Where do you live?

B : . . . ..


a. I’m fine. Thank you.

b. Thank you.

c. I live at Jl. Landak No.33


12. We can hear with our. . .


a. head

b. ears

c. eyes


13. We see with our . . .


a. head

b. ears

c. eyes


14. We play basketball with our. . .


a. hands

b. foot

c. head


15. People play football with . . .


a. hands

b. feet

c. leg


16. Sunday – Monday – . . . .

The next day is . . .


a. Tuesday

b. Wednesday

c. Saturday


17. The flag ceremony is held on . . .


a. Sunday

b. Monday

c. Wednesday



style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
data-ad-client="ca-pub-9290406911233137"
data-ad-slot="2698768695">


18. We celebrate Independence Day in . . .


a. September

b. August

c. July


19. I am hungry. I want to eat . . .(mie)


a. chicken

b. tomato

c. noodle


20. My father favorite drink is . . . .(kopi)


a. coffee

b. tea

c. water


Text for question 21-25.


My name is Lidya . Today my family go to the zoo. Zoo is a place with many animals. In the zoo I see a lot of animals. There are 2 tiger,a lion, 7 deers, monkey, panda, and many more. I am happy to go to zoo. I take a photo with a snake in the zoo. I see many people in the zoo.


21. What is zoo?


a. a place for many people.

b. a place for taking photo

c. a place for animals


22. With whom Lidya go to the zoo?


a. people

b. her family

c. animals


23. What does Lidya see in the zoo?


a. animals

b. vegetable

c. clothes


24. How many lion Lidya see in the zoo?


a. two

b. one

c. seven


25. with what animal Lidya take a photo?


a. tiger

b. lion

c. snake


II. Pair the Words With the its Translation in the right!


26. Skirt – a. Nanas

27. Good Afternoon – b. Selamat sore

28. Uniform – c. Rok

29. Two Ducks – d. Seragam

30. Spinach – e. Lehernya

31. Carrot – f. Nenek

32. Pineaple – g. Dua Bebek

33. Grandmother – h. Dada dia

34. Her neck – i. Wortel

35. His chest – j. Bayam


III. Rearrange into the Correct Words.


36. R – D -B – E – A = . . . (roti)

37. O – U – T – S – R – R – E = . . . . (celana panjang)

38. I – I – L – H – C = . . . . (cabai)

39. T – O – T – A – O – M = . . . . (tomat)

40. E – E – P – H – T – L – A – N = . . . . . (gajah)


Key Answer

1.A 11.C 21.C

2.B 12.B 22.B

3.C 13.C 23.A

4.B 14.A 24.B

5.A 15.B 25.C

6.C 16.A

7.B 17.B

8.C 18.B

9.A 19.C

10.C 20.A

26.C 31.I

27.B 32.A

28.D 33.F

29.G 34.E

30.J 35.H

36. BREAD

37. TROUSER

38. CHILI

39. TOMATO

40. ELEPHANT



Sumber https://www.kakakpintar.id